Voorlichtingsfilm

Animatiefilm voor bewoners van een asielzoekerscentrum over de Grondwet, huisregels en maatregelen.

comingin.nl

Aanbieders van trainingen

Coming In

Coming In werkt aan empowerment en acceptatie van biculturele lesbische vrouwen, homo’s, biseksuelen en transgenders. Dus heb je een Afrikaanse, Arubaanse, Caribische, Marokkaanse, Surinaamse, Turkse of andere culturele achtergrond en ben je LHBT? Dan vind je via Coming In inspiratie, netwerken en events. Ben je sociaal- of zorgprofessional én wil je meer weten over biculturele LHBT’s? Dan ben je bij Coming In aan het juiste adres voor onder andere achtergrondinformatie en trainingen.

comingin.nl

Art.1 Midden Nederland

Statushouders
Dan komt het moment dat de vluchteling statushouder wordt. Dat de kinderen naar een reguliere school gaan; dat huisvesting is gevonden en vervolgens komen te wonen tussen de ‘gewone’ burgers van uw gemeente; dat ze op zoek gaan naar werk en zich inschrijven bij de huisarts en de tandarts. En dit allemaal onder begeleiding van professionals en vrijwilligers. Maar dan komt ook het moment dat ze kunnen oplopen tegen ongelijke behandeling en discriminatie. Speciaal voor professionals en vrijwilligers heeft Art.1 MN een training ontwikkeld in het herkennen van ongelijke behandeling en discriminatie. Graag bieden wij deze training ook in uw gemeente aan.

En wat nog meer?
Wellicht spelen er in uw gemeenten nog andere thema’s. Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee om een passende oplossing te vinden. Onze medewerkers die speciaal belast zijn met dit thema, zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur op het telefoonnummer 030-2328666 en via ons algemene mailadres: info@art1mn.nl

Ieder1gelijk

Preventie is de kern van bewustwording. En het belangrijkste middel om discriminatie te voorkomen. Daarom geeft Ieder1gelijk voorlichting aan allerlei organisaties, verzorgen ze gastlessen op scholen en opleidingen en bieden ze leskisten aan voor leerlingen van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Bewustwording van discriminatie
Wat is discriminatie precies? Waarom hebben mensen vooroordelen? Hoe kun je reageren op discriminatie? Hoe ga je om met pesterijen in de klas of op het werk? We stemmen onze voorlichtingen en trainingen zo goed mogelijk af op klas, school of team. Zo sluit de les of training het beste aan bij de belevingswereld van leerlingen of team en is het effect het grootst. Welke onderwerpen wilt u bespreekbaar maken?

De doelen van Ieder1gelijk

  • Uitleg geven over de termen discriminatie en vooroordelen
  • Mensen bewustmaken van hun eigen vooroordelen en discriminatie herkenbaar en bespreekbaar maken
  • Handvatten bieden hoe je kunt reageren op discriminatie
  • Informeren waar mensen terechtkunnen voor hulp als ze gediscrimineerd worden
  • Bijdragen aan een respectvolle en veilige omgeving

Epsilon (Engels)

In particular, Epsilon will focus on sharing, developing and transferring innovative practices in education targeting professionals and volunteers working in services for LGBT asylum seekers, refugees and migrants. It will develop a innovative, evidence-based, user-led educational tools in order to raise adult learners’ awareness and sensitivity to the needs of all those with LGBT background.

De ‘educational tools’ die ontwikkeld zijn/worden in het kader van dit Europese project komen ter beschikking tijdens het eerste kwartaal van 2018 en zullen dan opgenomen worden in deze website.

epsilonproject.eu

COC

Bij het COC Nederland kunt u terecht voor specifieke LHBTI scholingen voor professionals en vrijwilligers die werken met vluchtelingen.

coc.nl

VUMC

Medisch Centrum Vrije Universiteit in Amsterdam is o.a. actief met het medische proces van transgenderpersonen die in transitie willen. Op deze site kan je daar over lezen.

vumc.nl

Movisie

Door Movisie worden aan gemeenten workshops aangeboden. Deze workshop zijn er op gericht om kennis en advies te vergaren over een inclusief gemeente beleid.

movisie.nl

Heeft u vragen, opmerkingen of tips over voorlichting?

Neem contact op